Uurisime tahkete, vedelate ja gaasiliste ainete omadusi. Tegime katseid nende omaduste uurimiseks, uurisime, kuidas tekib gaas... Ja katsetada sai tavaliste köögis leiduvate toiduainetega!
Kõikide ainete kohta ei saagi öelda, on see tahke või vedel! Ühel hetkel on see tahke ja siis järsku on vedel... Segasime tärklise vähese koguse veega, lisasime natuke toiduvärvi ja vaatlesime ning katsusime saadud segu. Veeretades muutus see kõvaks kuuliks, alusel lebades valgus laiali...
Järgmisena uurisime vedelike (vee) omadusi. Harjutasime täpset mõõtmist...
Panime kartulitüki vette ja mis juhtus? Vajus põhja.
Aga kuidas seda pinnale tõsta? Võtame soola appi!
Kõik on näinud limonaadipudelis mulle. Uurime, kas meie ka saame joogis mulle tekitada....
Maitseme....
Nüüd oleme selgeks saanud, kuidas gaasimulle tekitada. Kas seda teadmist osatakse ka kohe ära kasutada?
Paneme rosinad vette. Põhja vajuvad.
Kuidas need vees tantsima panna? Mõned õiged vastused tulid siiski! Lisame mullipulbrit...
2. ja 4. klassi osalejad! Teiega koos oli väga tore katseid teha!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar